Friday, February 12, 2010

Историята на Елзеар Буфие


Преведох (доста свободно от английски) историята на Елзеар Буфие. Оригиналът е на френски. За да няма разочаровани по-късно, ще споделя отсега, че историята прилича на истинска и години наред авторът е помагал да се поддържа този мит, но всъщност е художествен разказ. Въпреки това, аз вярвам в тази история, защото смятам, че истината и фактите не са непременно едно и също нещо. Тъй като историята ми е любима, посветих й първата статична страница в този блог. Можете да я видите точно под заглавната картинка. Казва се "Елзеар Буфие". Приятно четене.

1 comment:

  1. Много вдъхновяваща история! Може би наистина на определен етап от живота, когато човек може да си позволи да се освободи от интензивния социалния живот, би било чудесно да посвети остатъка от живота си на природата. Малко са нещата, които да ми се струват толкова смислени, колкото това.

    А от друга страна, на себе си се дразня, че мисля така. Все едно сме длъжни въобще да водим "интензивен социален живот". Както се казва, всеки е свободен да се изключи всеки един момент и да се запъти към гората.

    ReplyDelete